6x Slaaprituelen

Een eigen slaapritueel helpt voor een betere nachtrust. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maa ook voor volwassenen. Als je het overdag druk hebt, is het belangrijk je dag af te sluiten met een terugkerend ritueel. Door steeds dezelfde stappen te doorlopen vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen.

Dit zijn de meest voorkomende slaaprituelen.

1. Een boek lezen

Lezen is een goede manier om de drukte van de dag even te vergeten. Juist door te lezen voor het slapengaan ontspan je en verminder je de stress die de dagelijkse sleur met zich mee kan brengen. Het maakt het makkelijker om je gedachten los te laten, wat weer zorgt voor een diepere en meer kwalitatieve slaap. Dus pak dat boek wat op je nachtkastje ligt en lees vanavond nog een paar bladzijdes.

2. Een warme douche

Warm water maakt je lekker rustig en rozig en bevordert de aanmaak van melatonine. Je wordt er dus lekker slaperig van en dat is ook de bedoeling. Het werkt optimaal als je vanuit de douche (of bad) direct je bed in gaat.

3. Muziek luisteren

Muziek luisteren kan erg ontspannend werken en kan helpen je geest te kalmeren. Maar de muziekkeuze is wel van belang. Natuurgeluiden of rustgevende muziek werken het beste. Zoek eens in Spotify op ‘Sleep Sounds’ en je droomt weg.

4. Social Media

Bijna iedereen weet wel dat blauw licht voor het slapen gaan niet goed is voor je nachtrust, maar toch doen we het. Nog even scrollen door de Instagram of Facebook. Mocht je niet lekker slapen en doe je dit voor het slapen gaan? Probeer het dan eens niet te doen en in plaats hiervan een boek te pakken. Wie weet helpt het.

5. TV Kijken

Naast Social Media is er nog een nachtrust verstoorder, namelijk televisie kijken. Het maakt niet uit hoe nietszeggend het tv-programma ook is. Het licht wat uit de tv komt is namelijk blauw. Dus zet de tv uit en pak een boek!

6. Opschrijven

Veel mensen hebben naast hun bed een schriftje liggen. Hier schrijven ze hun gedachten in op om piekeren te voorkomen. Ook als je midden in de nacht een idee hebt en je wil het de volgende dag niet vergeten dan helpt het om het op te schrijven. Zo zorg je ervoor dat het uit je gedachte is.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> lebels en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Ivm de feestdagen hebben we op
2 dagen aangepaste openingstijden:

Vrijdag 22 december van 9.30 - 17.00
Zaterdag 23 december van 9.30 tot 16.00Onze openingstijden zijn op:

Dinsdag t/m vrijdag van 9.30 - 18.00 uur

Zaterdag van 9.30 - 17.00 uur