Hoofdkussen

Gebruik het juiste hoofdkussen voor uw slaaphouding.
Doe de sleepimage meting en ontdek welk hoofdkussen het beste past bij jouw lichaam.

Het juiste hoofdkussen

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is een comfortabel hoofdkussen. Het juiste hoofdkussen kan uw nek en ruggengraat ondersteunen en u helpen om ontspannen te slapen.

Hoofdkussen informatie

Hieronder willen we u meer algemene informatie geven over hoofdkussens. Wat is een hoofdkussen en wat zijn de voordelen van een hoofdkussen. Ook vertellen we u meer over de verschillende soorten hoofdkussens die er zijn en hoe u het juiste hoofdkussen kunt kiezen. 

Het juiste hoofdkussen

Met behulp van sleepimage meting ontvang je bij Den Herder met hart en ziel een passend advies over het beste hoofdkussen en daarmee de beste slaapoplossing op maat. Zo ben je altijd verzekerd van een goede nachtrust.
sleepimage

Hoofdkussen Silvana

Het Silvana hoofdkussen is een populair hoofdkussen dat is gemaakt van TEMPUR materiaal. TEMPUR materiaal is een drukverlagend materiaal dat zich naar de vorm van uw hoofd en nek vormt. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en comfort.

Het Silvana Hoofdkussen is verkrijgbaar in verschillende hardheden en diverse hoogtes.

Silvana Support groen

De stevigste en dikste variant uit de Silvana Support collectie.

Silvana Support Rood

De zachtste en dunste variant uit de Silvana Support collectie.
10

Een geweldige koopervaring.

Een geweldige voorlichting met een luisterend oor gekomen tot de aankoop van een heerlijk bed en alles wat er bij hoort. Super ontvangen!
- Ermelo
532 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
10

Een geweldige koopervaring.

Een geweldige voorlichting met een luisterend oor gekomen tot de aankoop van een heerlijk bed en alles wat er bij hoort. Super ontvangen!
- Ermelo
532 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Maak een afspraak

Bij het kiezen van het juiste hoofdkussen is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar je persoonlijke wensen om een ultieme nachtrust te bereiken. Onze adviseurs staan altijd voor je klaar met een deskundig advies over de beste keuze voor jou. Maak nu een afspraak en ontdek vrijblijvend welke keuze voor jou de beste is. Vraag nu aan.
Advies

De aankoop van een bed doe je niet dagelijks en is een beslissing waar je een redelijke tijd mee vooruit moet. Hierdoor vinden wij het dan ook erg belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt en hier hoort proefliggen in onze ogen zeker bij. Maak een afspraak met één van onze slaapexperts, kom proefliggen in onze winkel en ontvang slaapadvies op maat.

Garanties zijn afhankelijk per merk en per model. De garantie die wij vanuit Den Herder hier bovenop doen is dat jij altijd kan rekenen op ons deskundig advies. Hierdoor ga jij altijd met de beste slaapoplossing naar huis. Hiernaast bieden wij de volgende garanties:

 • Omruiling binnen 30 dagen (let op: dit betreft een omruiling op de kern van de matras, en u kunt dit eenmalig kosteloos omruilen)
 • 10 jaar garantie op alle bodems en matrassen vanaf €500,00 (per item)(vraag in de winkel naar de garantievoorwaarden)
 • Kosteloos advies styliste.
 • Geen voorrijkosten bij de service die wij verlenen.
 • Kosteloos haal/breng service indien het moeilijk is zelfstandig te komen.
 • Advies aan huis, voor iedereen die het prettig vindt thuis te worden voorgelicht.
 • Kosteloos een leenbed bij langere levertijd.

Met de sleepimage meting onderzoeken wij in onze winkel aan de hand van jouw profielscan de ideale opbouw van het matras. Met deze inzichten kunnen we je een ultiem advies geven over welke slaapoplossing past bij jouw lichaam. Plan nu een slaapadvies gesprek in en ontvang slaapadvies op maat.

De winkel is van dinsdag tot zaterdag geopend tussen 9:30 en 17:00 uur. 

Wil je advies op maat ontvangen van één van onze experts? Dan is het raadzaam om van te voren een afspraak in te plannen zodat wij alle tijd hebben om goed slaapadvies te kunnen geven.

Niet in gelegenheid om naar de winkel te komen? Geen probleem, neem telefonisch contact op met onze winkel om een afspraak te maken voor advies aan huis.

Wat is een hoofdkussen en de voordelen

Een hoofdkussen is een kussen dat wordt gebruikt om het hoofd te ondersteunen tijdens het slapen. Hoofdkussens zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. De meeste hoofdkussens zijn gemaakt van polyester, katoen of dons.

Een hoofdkussen kan verschillende voordelen bieden, waaronder:

 • Ondersteuning van de nek en ruggengraat: Een goed hoofdkussen kan uw nek en ruggengraat in een neutrale positie houden. Dit kan helpen om pijn in de nek, rug en schouders te verminderen.
 • Verbeterde slaaphouding: Een hoofdkussen kan u helpen om in een comfortabele positie te slapen. Dit kan leiden tot een betere nachtrust.
 • Verminderde snurken: Een hoofdkussen kan de luchtwegen openhouden en snurken verminderen.
  Verhoogd comfort: Een comfortabel hoofdkussen kan u helpen om beter te ontspannen en in slaap te vallen.

De verschillende soorten hoofdkussens


Er zijn verschillende soorten hoofdkussens op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende soorten hoofdkussens zijn:

 • Polyester hoofdkussens: Polyester hoofdkussens zijn relatief goedkoop en eenvoudig te onderhouden. Ze bieden echter niet altijd de beste ondersteuning.
 • Katoenen hoofdkussens: Katoenen hoofdkussens zijn zacht en ademend. Ze zijn ook hypoallergeen, wat ze een goede keuze maakt voor mensen met allergieën.
 • Donskussens: Donskussens zijn zacht en comfortabel. Ze bieden echter niet altijd de beste ondersteuning en kunnen ook duur zijn.
 • Tempur-Pedic hoofdkussens: Tempur-Pedic hoofkussens zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat zich naar de vorm van uw hoofd en nek vormt. Ze bieden goede ondersteuning en kunnen pijn in de nek en rug verminderen.

Het juiste hoofdkussen kiezen

Het kiezen van het juiste hoofdkussen is belangrijk voor een goede nachtrust. Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een hoofdkussen, waaronder:

 • Uw slaaphouding: Slaapt u op uw rug, zij of buik? De beste positie voor uw hoofdkussen hangt af van uw slaaphouding.
 • De vorm van uw hoofd en nek: Heeft u een groot of klein hoofd? Heeft u een lange of korte nek? De vorm van uw hoofd en nek kan bepalen welk type hoofdkussen het beste voor u is.
 • Uw persoonlijke voorkeuren: Sommige mensen houden van zachte hoofdkussens, terwijl anderen liever een stevig hoofdkussen hebben.

Het is belangrijk om verschillende hoofdkussens uit te proberen voordat u er een koopt. Kom naar Den herder de slaapspecialist en probeer verschillende soorten hoofkussens uit. Let op hoe u zich voelt met het hoofdkussen en of het uw nek en ruggengraat goed ondersteunt. Wij voorzien u graag van advies.

Onderhoud van een hoofdkussen

Het is belangrijk om uw hoofdkussen regelmatig te onderhouden. Dit helpt om het kussen fris en schoon te houden en de levensduur van het kussen te verlengen.

Tips voor het onderhoud van een hoofdkussen:

 • Was uw hoofdkussen regelmatig. De meeste hoofdkussens kunnen in de wasmachine worden gewassen. Volg de instructies op het waslabel van uw hoofdkussen.
 • Lucht uw hoofdkussen regelmatig. Dit helpt om het kussen fris te houden en te voorkomen dat er schimmels en bacteriën groeien.
 • Stofzuig uw hoofdkussen regelmatig. Dit helpt om stof en vuil te verwijderen.
 • Vervang uw hoofdkussen regelmatig. De meeste hoofdkussens moeten na 2 tot 3 jaar worden vervangen.

Hoe lang gaat een hoofdkussen mee?

De levensduur van een hoofdkussen hangt af van een aantal factoren, waaronder het materiaal van het kussen, hoe vaak u het kussen gebruikt en hoe goed u het kussen onderhoudt. De meeste hoofdkussens moeten na 2 tot 3 jaar worden vervangen.

Hoofdkussens tot slot

Een goed hoofdkussen is belangrijk voor een goede nachtrust. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste hoofdkussen te kiezen voor uw slaaphouding en uw persoonlijke voorkeuren.

Het Silvana hoofdkussen is een populair hoofdkussen dat is gemaakt van TEMPUR materiaal. TEMPUR materiaal is een drukverlagend materiaal dat zich naar de vorm van uw hoofd en nek vormt. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en comfort.

Het is belangrijk om uw hoofdkussen regelmatig te onderhouden. Dit helpt om het kussen fris en schoon te houden en de levensduur van het kussen te verlengen. De meeste hoofdkussens moeten na 2 tot 3 jaar worden vervangen.

Ivm de feestdagen hebben we op
2 dagen aangepaste openingstijden:

Vrijdag 22 december van 9.30 - 17.00
Zaterdag 23 december van 9.30 tot 16.00Onze openingstijden zijn op:

Dinsdag t/m vrijdag van 9.30 - 18.00 uur

Zaterdag van 9.30 - 17.00 uur